Μεγάλο Καβούρι

sights

Δύο διαδοχικές παραλίες παραλίες, συνολικού μήκους περίπου 900 μέτρων.
Έχουν άμμο στην ακτή και μέσα στη θάλασσα και καθαρά ρηχά νερά.
Είναι αμμουδερή με ελεύθερα τμήματα και με οργανωμένα. Τα νερά της είναι αρκετά ρηχά, κάτι που την κάνει ιδανική για οικογενειακές παραλιακές εξορμήσεις.
Εκεί βρίσκεται μία από τις ομορφότερες παιδικές χαρές του Δήμου μας, η Παιδική χαρά Καβουρίου, πλήρως ανακαινισμένη και ασφαλής.
Η άμμος είναι στην πιο απαλή και χρυσή της απόχρωση και σαν μια χρυσή κουβέρτα σκιαγραφεί την ασημένια θάλασσα, δημιουργώντας την τέλεια εικόνα.
Οι λουόμενοι μπορούν να εξυπηρετηθούν από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν σε μικρή απόσταση.

Μεγάλη αμμώδης ακτή με αβαθή νερά και ένα νησάκι πολύ κοντά (πας άμεσα με τα πόδια), αναψυκτήριο (ανακαινισμένο), θέα στην πυκνοκατοικημένη αθηναϊκή ριβιέρα... Καταπράσινη περιοχή με φαρδύ πλακόστρωτο μονοπάτι να χαίρεσαι τις βόλτες!

Στο Μεγάλο Καβούρι περνάει η Αρχαία Οδός, ορατή στον επισκέπτη μετά τις εργασίες διαμόρφωσης της παραλίας.
Φεύγοντας από την παραλία θα θέλετε να ρίξετε μια ακόμη ματιά και να την χαράξετε στη μνήμη σας. Θέλετε να έχετε ζωντανά το άρωμα της αύρας που έρχεται από την θάλασσα αλλά και την αίσθηση της άμμου.

Οδηγίες Πρόσβασης.
* Μετρό:Γ2, Γραμμή 2,(κόκκινη), στάση: “Ελληνικό” και λεωφορείο: Γραμμή 122 Ελληνικό – Βούλα – Βουλιαγμένη – Βάρκιζα - Σαρωνίδα * Τραμ μέχρι τη Βούλα και λεωφορείο: 117 Γλυφάδα – Βούλα - Βουλιαγμένη – Βάρη * Λεωφορεία: A1: Πειραιάς - Βούλα ΚΤΕΛ Αττικής Αθήνα – Σούνιο

Ιδιαιτερότητες - Επικινδυνότητα
Υλικό στην ακτή (π.χ. άμμος, ψιλό βότσαλο, χοντρό βότσαλο Υλικό στην ακτή -- Άμμο
Υλικό στη θάλασσα -- Άμμο.
Η παραλία είναι ελκυστική για όλες τις ηλικίες.

social media foto b   social media youtube   social media map b