Παραλία Λιμανάκια

sights

Συνεχίζοντας το δρόμο για τη Βάρκιζα, μετά τη λίμνη της Βουλιαγμένης, τα βράχια σχηματίζουν στην ακτογραμμή μικρούς φυσικούς κολπίσκους με παραλίες που έχουν γαλαζοπράσινα νερά. Αυτοί οι κολπίσκοι με τα θαλασσοδαρμένα και ανεμοφαγωμένα βράχια με ελάχιστη βλάστηση από μικρούς θάμνους είναι τα φημισμένα Λιμανάκια, που είναι ιδιαίτερα αγαπητά στους Αθηναίους.

Η περιοχή σχηματίζεται από βραχώδη εδάφη που βυθίζονται σχετικά απότομα στα νερά της θάλασσας και σχηματίζουν όμορφους γραφικούς μικρούς κολπίσκους.
Υπάρχουν μέρη ιδανικά για κατάδυση και για το λόγο αυτόν εκεί δραστηριοποιούνται οι περισσότερες σχολές εκμάθησης καταδύσεως στην Αθήνα.
Μια βουτιά στα λιμανάκια Μυστράλ στη Βάρκιζα αφήνει ικανοποιημένους και τους πιο απαιτητικούς δύτες.
Η ζωή εδώ είναι πλούσια. Στα ανοίγματα των βράχων κρύβονται δράκαινες, ενώ χταπόδια, σπάροι κέφαλοι και σαργοί συχνάζουν στην περιοχή.

Το πιο γνωστό σημείο στα λιμανάκια όμως είναι το “πηγάδι του Διαβόλου”. Είναι στο δεύτερο λιμανάκι της Βουλιαγμένης και πρόκειται για ένα υποθαλάσσιο πηγάδι. Εκεί, σε βάθος 11 μέτρων, υπάρχει μια τρύπα διαμέτρου 3 μέτρων. Στο τέλος του πηγαδιού υπάρχουν προστατευτικά κάγκελα που απαγορεύουν την είσοδο των δυτών μέσα στο υποβρύχιο σπήλαιο.
Η θέση του σημαδεύεται από μία κόκκινη σημαδούρα δεμένη με σχοινί ως τον βυθό της θάλασσας.

Μια μικρή καντίνα εξυπηρετεί τις ανάγκες των επισκεπτών, η οποία αργά το βράδυ μετατρέπεται σε υπαίθριο ρομαντικό Bar.
Τα Λιμανάκια Βουλιαγμένης με την άγρια ομορφιά τους αποτελούν προορισμό για νέους αλλά και για αυτοδύτες που θέλουν να εξερευνήσουν τον θαλάσσιο πλούτο του βυθού τους.

social media foto b   social media youtube   social media map b