«Ο Νοτιάς» στη Βουλιαγμένη

sights

Το μπρούτζινο γλυπτό, το οποίο έχει την μορφή σανίδας του σερφ ονομάζεται «Ο Νοτιάς» και φιλοτεχνήθηκε από τον Iacopo Capone – Doumas
Είναι τοποθετημένο έξω από την πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης και αναπαριστά μια σανίδα του σερφ που «καβαλά» το κύμα.

Το έργο «συμβολίζει το αθλητικό πνεύμα της πόλης το οποίο είναι συνυφασμένο εδώ και δεκαετίες με την θάλασσα.

Πρόκειται για ένα έργο, ύψους 4 μέτρων που θα "συντροφεύει" όλους τους σέρφερς οι οποίοι γεμίζουν τον όρμο της Βουλιαγμένης όταν φυσάνε οι νοτιάδες και «συμβολίζει το αθλητικό πνεύμα της πόλης το οποίο είναι συνυφασμένο εδώ και δεκαετίες με την θάλασσα.

social media foto b   social media youtube   social media map b

Γλυπτό Χορευτές

sights

"ANATASIS",ή "ΧΟΡΕΥΤΈΣ", το νέο έργο μνημειακών διαστάσεων του διεθνούς φήμης γλύπτη και ζωγράφου Κωστή Γεωργίου δεσπόζει στην κεντρική πλατεία της Βούλας.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα σύμπλεγμα 7 χορευτών- ακροβατών, οι οποίοι συνθέτουν μια δυναμική πρόταση που παραπέμπει στην ανάταση, έξ ου και ο τίτλος του έργου.
Το γλυπτό χυτεύτηκε σε αλουμίνιο και στη συνέχεια βάφτηκε σε χρώμα κόκκινο.
To γλυπτό είναι από αλουμίνιο, το οποίο αφότου βγήκε από το καλούπι του, βάφτηκε κόκκινο.Το κόκκινο χρώμα συναντάται στη δουλειά των τελευταίων χρόνων του Κωστή Γεωργίου και σε άλλα έργα του μνημειακών διαστάσεων, όπως η σύνθεση " COSMICON" ύψους 15 μέτρων που βρίσκεται στην είσοδο του εμπορικού κέντρου Vanke στην Κίνα, το "GALILEO" που βρίσκεται στην reception του st Elizabeth Hospital στις Βρυξέλλες και σε άλλα δημόσια γλυπτά του.

Οδηγίες Πρόσβασης.

social media foto b   social media youtube   social media map b

Γλυπτό Taurocathaption

sights

Πρόκειται για το έργο «Taurocathaption» του γνωστού γλύπτη Κωστή Γεωργίου, το οποίο κατασκεύασε και δώρισε στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Είναι το τρίτο κατά σειρά άγαλμα που έκανε δωρεά ο καλλιτέχνης στο Δήμο, αφού προηγήθηκαν το «Equus» στη Βουλιαγμένη και το «Anatasis» στην πλατεία Βούλας.
Το έργο είναι εμπνευσμένο από τα ταυροκαθάψια, άθλημα της μινωικής εποχής, στο οποίο ο αθλητής εκτελούσε άλματα πάνω από έναν ταύρο.
Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στον Θεό Ποσειδώνα. Το άθλημα, αντίθετα με την ταυρομαχία, δεν απαιτούσε το φόνο των ταύρων. Ο σκοπός του ήταν να αναδείξει την τόλμη και την ευλυγισία των αθλητών.


Οδηγίες Πρόσβασης.
Οδικώς μέσω της Αττικής Οδού ή μέσω της Παραλιακής οδού (Αθηνών - Σουνίου).

social media foto b   social media youtube   social media map b

Γλυπτό Αμμωνίτης από γυαλί στη Βάρκιζα

sights

ΑΜΜΩΝΙΤΗΣ ΑΠΌ ΓΥΑΛΙ ΣΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ Με χάλκινα σωληνάκια είναι κατασκευασμένος ένας αμμωνίτης ( απολιθωμένο όστρακο) που στην καρδιά του είναι τοποθετημένος ένας κρύσταλλος γαλάζιος και όταν ο ήλιος ανατέλλει περνά το φως του από μέσα του και χρωματίζει την άσφαλτο.
Στη δύση του ο ήλιος,επιστρέφει με τον ίδιο τρόπο το φως του, όπως στην ανατολή και κάνει τη Θάλασσα, στο σημείο που πέφτει, να γαληνεύει.
Υπήρχε μια συνέχεια κάτω από τον αμμωνίτη με χάλκινες μορφές ανθρώπων που συμβολίζουν τους εργάτες της θάλασσας που κάθε μέρα αδειάζουν τα δίχτυα τους μπροστά στην προκυμαία.
Το τμήμα αυτό του γλυπτού δυστυχώς εκλάπη.
Το έργο αυτό ήταν μια προσφορά της Αγγελικής Τσεβά στον Δήμο Βάρης, επί Δημαρχίας Κωνσταντίνου Μπαγλατζή.

Οδηγίες Πρόσβασης.

social media foto b   social media youtube   social media map b