sights

ASTIR MARINA

Η μαρίνα Βουλιαγμένης κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’60, τμήμα της τουριστικής ζώνης του Αστέρα που δημιουργήθηκε το 1955 στη χερσόνησο του Λαιμού. Με το πέρασμα των ετών δέχθηκε διάφορες προσθήκες, φθάνοντας μέχρι και το 2019 να φιλοξενεί περίπου 100 μικρά και μεσαία σκάφη.
Μέσω επένδυσης της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ, η Astir Marina θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί σκάφη μέχρι το τέλος Μαΐου του 2022.
H Astir Marina θα εναρμονίζεται με τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς για τον ελλιμενισμό σκαφών και μπορεί να εξυπηρετεί και σκάφη μεγαλύτερου μήκους, συνδυάζοντας την παροχή υπηρεσιών σε ανώτατο βαθμό και το μοναδικής αισθητικής περιβάλλον της χερσονήσου του Λαιμού της Βουλιαγμένης.
Οι μοντέρνες εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας της Astir Marina Βουλιαγμένης θα έχουν απολύτως πράσινα χαρακτηριστικά και θα μπορούν να υποδέχονται συνολικά 59 σκάφη αναψυχής, αντί 103 που είναι η σημερινή χωρητικότητα, συμπεριλαμβανομένων super και mega yachts. Από το σύνολο των σκαφών, τα 46 θα είναι κάτω από 40 μέτρα, πέντε σκάφη θα είναι έως 45 μέτρα, άλλα τόσα έως 50 μέτρα, δύο έως 60 μέτρα, ενώ θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού και ενός σκάφους άνω των 70 μέτρων σε μήκος.
Τα προτεινόμενα κτίρια ακολουθούν βιοκλιματικές στρατηγικές για τη μέγιστη μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος. Στον χώρο περιλαμβάνονται καταστήματα, χώροι αποθηκών και σταθμών καυσίμων και ανακύκλωσης, υπέργειος και υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, χωρητικότητας πάνω από 350 θέσεων, διοικητικό κέντρο και Πύργος Ελέγχου Μαρίνας δύο ορόφων στο βορειοδυτικό τμήμα, ανοιχτές πλατείες όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να πραγματοποιούν υπαίθριες δραστηριότητες όλο τον χρόνο, προσβάσεις σε χώρους με πανοραμική θέα του κόλπου και της Αθηναϊκής Ριβιέρας (Belvedere).
Η Astir Marina, σύμφωνα με έρευνα μιας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως ελεγκτικές εταιρείες (Big Four), μετά την αναμόρφωσή της, θα πρωταγωνιστήσει στο top 3 των μαρινών με τις υψηλότερες προδιαγραφές στην Ευρώπη για την καλύτερη λύση για τον ελλιμενισμό (home port) θαλαμηγών στην ευρύτερη ζώνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

   

social media foto b   social media foto b   social media youtube   social media map b

sights

ΝΑΟΒ

Ο λιμενίσκος του Nαυτικού Aθλητικού Όμίλου Bούλας (ΝΑΟΒ) βρίσκεται στην παράλια ζώνη της Βούλας απέναντι από την νησίδα Υδρούσα. Ο Ν.Α.Ο.Β. αποτελεί σήμερα έναν από τους ημαντικότερους ομίλους της Αττικής στον τομέα της ιστιοπλοΐας, με έντονη αθλητική δραστηριότητα και ικανό αριθμό σκαφών, που συμμετέχουν τόσο σε αγώνες τριγώνου όσο και σε αγώνες ανοικτής θάλασσας.

Το 1950, με πρωτοβουλία των κατοίκων της Βούλας, με δικούς τους πόρους και προσωπική εργασία, δημιουργήθηκε ο πρώτος λιμενίσκος, σε έκταση νοικιασμένη από το Δημόσιο.

Στα 60 χρόνια λειτουργίας του ο όμιλος έχει να επιδείξει έντονη αθλητική δραστηριότητα και οργάνωση αγώνων στην αλιεία, την κολύμβηση, τις υποβρύχιες δραστηριότητες και την ιστιοπλοΐα.

Οι εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒ συμπεριλαμβανομένων και των χώρων κρηπιδωμάτων έχουν σήμερα ωφέλιμη έκταση περί τα 11 στρέμματα.

Η θαλάσσια ζώνη προσφέρει περί τις 60 θέσεις για μικρά σκάφη και φουσκωτά στον εσωτερικό λιμενίσκο και τα προς ξηρά κρηπιδώματα και περί τις 35 θέσεις για ιστιοφόρα ανοικτής θαλάσσης στο εσωτερικό του κεντρικού λιμενοβραχίονα.

   

social media foto b   social media foto b   social media youtube   social media map b

sights

ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΒΑΡΚΙΖΑΣ

Αν οι πόλεις έχουν ψυχή, η ψυχή της Βάρκιζας εντοπίζεται στο λιμανάκι της.
Εκεί από όπου οι επαγγελματίες ψαράδες (70 μέλη) ξεκινούν κάθε απόγευμα για το νυχτερινό μεροκάματο της θάλασσας τις τελευταίες οκτώ δεκαετίες.

Το αλιευτικό καταφύγιο της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης (ή αλλιώς ο μώλος αλιέων Βάρκιζας όπως αλλιώς ονομάζεται) κατασκευάσθηκε το 1980 από την τότε κοινότητα Βάρης, προκειμένου να καλυφθούν οι τοπικές ανάγκες των δημοτών, των κατοίκων και των παραθεριστών.

Διαθέτει 116 αγκυροβόλια για σκάφη με μήκος μέχρι και 20 μέτρα.

   

social media foto b   social media youtube   social media map b